کد خبر : 907 ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ ساعت [ ۱۱:۲۱ ]
پرینت پرینت ذخیره فایل ارسال به دوستان

در گفت و گو با رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مطرح شد:

توسعه پایدار نیازمند چندجانبه نگری/کارآفرینی و اقتصاد حضور جوانان را می طلبد

رییس کمسیون اقتصادی دومین گفتمان راهبردی نقش جوانان در توسعه پایدار شهر گفت: تحقق توسعه پایدار شهری نیازمند رشد اقتصاد،محیط زیست،فرهنگ،مباحث اجتماعی و مدیریت جوانان است. نوید ادریس،رییس کمسیون اقتصادی دومین گفتمان راهبردی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری در گفت و گو با خبرنگار کمیته ارتباطات و امور رسانه ای با بیان اینکه توسعه […]


رییس کمسیون اقتصادی دومین گفتمان راهبردی نقش جوانان در توسعه پایدار شهر گفت: تحقق توسعه پایدار شهری نیازمند رشد اقتصاد،محیط زیست،فرهنگ،مباحث اجتماعی و مدیریت جوانان است.
نوید ادریس،رییس کمسیون اقتصادی دومین گفتمان راهبردی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری در گفت و گو با خبرنگار کمیته ارتباطات و امور رسانه ای با بیان اینکه توسعه پایدار شهری به معنی چندجانبه نگری است اظهار کرد: اگر فرهنگ،محیط زیست و اقتصاد کشور همزمان رشد نکنند هر کدام موجب عدم رشد شاخصه دیگر می شوند و توسعه به وجود نمی آید.
وی ادامه داد:اگر با رشد یک بعد باعث تخریب سایر ابعاد نشویم و همزمان تمام شاخصه ها باهم رشد پیدا کنند توسعه پایدار به وجود می آید و نکته قابل توجه این است که تمام قسمت های کشور مسئول رعایت اصول توسعه پایدار هستند و نقص در یک بخش موجب عدم پیشرفت و توسعه می شود که متاسفانه این مبحث در کشور ما هنوز به طور ابتدایی کار می شود.
رییس کمسیون اقتصادی با توجه به اهمیت چندجانبه نگری در توسعه پایدار شهری و کارآفرینی گفت: برای رشد یک دیدگاه خاص مثل توسعه پایدار باید چند جانبه نگری شود و شاخصه های مختلفی مانند پازل رشد و کامل می شوند تا شهر کار آفرین به وجود آید.
وی افزود: بیش از ۶۰ سال است که در شهر ها و کشور های پیشرفته جهان ابعاد مختلف جامعه باهم رشد می کنند و آنها به این باور رسیده اند که فقط تزریق پول در توسعه موثر نیست و حتی می تواند علت شکست همان بعد نیز باشد، در کشور ما نیز شاخصه های زیادی برای رشد وجود دارد اما با یک جانبه نگری توسعه اتفاق نمی افتد.
جوانان و کارآفرینی،پازل مهم توسعه
نوید ادریس در ارتباط با توسعه اقتصاد و کارآفرینی جامعه بیان کرد: اگر جامعه ای بخواهد از بعد کار آفرینی و اقتصاد رشد پیدا کند مثل یک انسان است و باید تمام اجزا و شاخصه های آن رشد کند. پس از جامعه نگری و پیدا کردن عوامل رشد نیازمند مدل اکوسیستم کارآفرینی هستیم تا چرخه رشد به وجود آید؛این مدل دارای سه بخش ایده،سازمان ها و انتشار می باشد و جوان برای رسیدن به کسب و کار و موفقیت باید وارد این مدل شود.
وی در ادامه بیان کرد: در مرحله اول جوان نیازمند انگیزه،آموزش در مباحث فنی و مدیریتی،فرهنگ سازی،شبکه سازی و شریک که از مهم ترین عوامل است می باشد ، در سطح بعدی زیرساخت ها و امکانات حداقلی تولیدی و آزمایشگاهی توسط دولت و سازمان ها در اختیارشان قرار می گیرد و در بخش آخر نیز جوان در شهرک های صنعتی شروع به فعالیت و تولید می کند.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که رشد و توسعه همه بخش ها موجب رشد اکوسیستم کارآفرینی می شود.
وی در ادامه در ارتباط با فرهنگ سازی در کارآفرینی گفت :اکوسیستم کارآفرینی نیازمند فرهنگ سازی در همه ابعاد و مراحل است.افراد موفق در این زمینه با در اختیار گذاشتن تجربیات خود فرهنگ موفقیت را آموزش می دهند.
رییس کمسیون اقتصادی ضمن گلایه از وارد نشدن کارآفرینی به عرصه های بین المللی اظهار کرد: فعالیت های کارآفرینی حدود ۶۰ سال است که در سایر کشور ها انجام می شود ولی کشور ما دو یا سه سال است که در حوزه های کارآفرینی ورود پیدا کرده و از این جهت ما می توانیم ضمن شناسایی نقص ها و اشتباهات دیگر کشور ها از آنها درس گرفته و با بومی سازی این مباحث به طور صحیح از آن ها استفاده کنیم که این اقدام نیازمند فراهم کردن زیر ساخت ها و تحقیق و پژوهش است.
نقش جوانان در جامعه امروز
وی در ارتباط با نقش جوانان در جامعه بیان کرد: می توان گفت که امروزه نسبت به یک دهه قبل بیشتر به جوانان بها داده می شود و تفکر و فرهنگ خانواده ها به سمت ارزش دادن به جوانان تغییر کرده است؛اگر جوانان در خانواده نقش داشته باشند می توانند در جامعه نیز نقش سازی کنند که البته هنوز وضعیت جامعه به حد مطلوب نرسیده است و جوانان انتظار بیشتری دارند.
ادریس افزود: در دوران انقلاب جوانان راس کار بوده و مشکلات و عدم ساختار های کشور توسط همان جوانان برطرف می شد اما امروزه جوانان نقش زیادی در جامعه خود ندارند و همین یکی از عوامل عدم توسعه است.
وی با اشاره به مسئولیت و نقش جوانان اظهار داشت:اصلی ترین مسئولیت جوانان حضور و مشارکت در جامعه و فعالیت های اجتماعی است که جوانان با ریسک پذیری و تلاش برای انجام فعالیت مورد نظر باعث رشد و توسعه جامعه خود می شوند.
رئیس کمسیون اقتصادی ادامه داد: پشت هر عامل رشد و بعد توسعه یافته ای جوانانی هستند که فعالیت های اجرایی و پژوهشی انجام می دهند و جوان باید بداند که با رشد خود در توسعه اجتماع موثر است و مردم نیز به جوانان متعهد و متخصص بیشتر اعتماد دارند.
ایجاد تفاوت بین جوانان اکوسیستم اقتصاد را برهم میزند
ادریس گفت:متاسفانه جامعه و مسئولین ما طرز صحیح حمایت را نمی دانند ، فرق گذاشتن بین جوانان دانش بنیان و جوانان فعال در عرصه استارتاپ همچنین حمایت از افرادی که توانایی لازم را ندارند موجب تخریب اکوسیستم و رواج فساد می شود.
وی اضافه کرد:بالاترین درجه حمایت مسئولین اعطای وام با بهره و سود است که خود از عوامل شکست محسوب می شود چراکه ممکن است یک استارتاپ در مدت دوسال به اندازه ای رشد پیدا نکرده باشد که همان وام را به همراه سود پرداخت کند و این موجب شکست و ناامیدی جوانان می شود.
ادریس در ادامه گفت:مسئولین فقط با فراهم کردن زیرساخت ها و امکانات می توانند به موفقیت استارتاپ ها کمک کنند.
عملکرد کمسیون اقتصادی در دبیرخانه
رییس کمسیون اقتصادی در ارتباط با فعالیت های این کمسیون در دبیرخانه دومین گفتمان راهبردی نقش جوانان در توسعه پایدار شهر گفت:برگزاری همایش خانه مشروطه و پیشنهاد به پژوهش و مطالعه درباره آن از فعالیت های کمسیون اقتصادی به شمار می رود.
وی افزود:همچنین قرار است در سری جلساتی مباحث استارتاپ،کارآفرینی،اکو سیستم و البته توسعه پایدار شهری به طور دقیق و جدی برای جوانان علاقه مند آموزش داده شود و برای این اقدام نیازمند کمک تمام کمسیون ها هستیم.
در ‌پایان نوید ادریس ضمن پیشنهاد مطالعه فراوان و آموزش زبان های بین المللی به جوانان برای دبیرخانه دومین گفتمان راهبردی نقش جوانان در توسعه پایدار شهری آرزوی موفقیت کرد.
گفت و گو از حانیه کفعمی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
مدیران دبیرخانه